19.12.20

 19 грудня 

День святого Миколая                                                  

 Вітання з Днем Святого Миколая | Сосницька селищна рада              Традиційно День Святого Миколая – популярне зимове свято для дітей та дорослих. Головна ідея свята – відчуття безкорисливого добра, прагнення подарувати іскру радості та надії. Це не тільки сімейна традиція, але й один із символів духовного тепла.

   Цьому святу налічується вже багато століть. Виникло воно приблизно після 345-го року від Різдва Христового. Присвячено дню, коли один з яскравих послідовників Христових був покликаний Господом  на Небо.

   Цього щирого християнина звали Микола. Він ніс своє служіння в стародавній Лікії, місто Миру (нині ця місцевість знаходиться поблизу сучасного турецького міста Демре) і був єпископом у місцевій Церкві.

Микола прийняв Христа, будучи багатою людиною. Перейнявшись вченням – отримав безцінні дари Духа Святого. Виконуючи Слово Боже і проповідуючи спасіння Христове, не залишався байдужим в турботах про бідних, малозабезпечених і ближніх своїх. Творив дивовижні справи, а безкорисливість і лагідність почитав великим привілеєм. Був чудовим благодійником.  Для християн в ті роки, як втім і в сучасності, було і залишається найважливішим життєвим завданням намагатися мати мир з усіма і святість, без якої ніхто не бачить Господа. Памятаючи слова Христові, передані нам Апостолами в Святому Євангеліє, Микола в усьому намагався показувати, як працюючи, треба підтримувати слабких і памятати  слова Господа Ісуса, бо Він Сам сказав нам: «Блаженніше давати, ніж брати».

Святість – відокремленість, про яку ведуть мову християни всього світу, є не що інше, як буквальне виконання Слова Божого – відокремленість від зла.

  Саме в цей день під егідою ООН проходить і відзначається Міжнародний день допомоги бідним.

  Свято Святого Миколая дуже люблять діти. Він нагадує їм зимову казку. Всі чекають на подарунки.

  Добрі і слухняні діти вранці під подушкою або під ялинкою, в панчосі або у взутті, знаходять подарунки і солодощі.

 

З Днем Святого Миколая!

Немає коментарів:

Дописати коментар