29.04.21

 

Увага, конкурс!

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі хорових колективів "Співоча весна" (для колективів мистецьких шкіл), який проходить з 1980 року.

Конкурс відбувається за підтримки управління культури виконкому Криворізької міської ради, на базі Криворізького обласного фахового музичного коледжу.
Участь у конкурсі безкоштовна!


ПОЛОЖЕННЯ

про Всеукраїнський фестиваль-конкурс хорових колективів

«Співоча весна»

 

1. Час і місце проведення

14-15 травня 2021 року. З метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS–CoV-2» конкурс відбудеться у дистанційному режимі. Конкурс відбувається щорічно.

 

2. Засновники та організатори

Комунальний заклад «Криворізький обласний фаховий музичний коледж» Дніпропетровської обласної ради», Комунальні заклади спеціалізованої мистецької освіти «Музична школа №4» та «Музична щкола №13» Криворізької міської ради, за підтримки управління культури виконкому Криворізької міської ради, Національної всеукраїнської музичної спілки, Благодійного фонду «Громадські ініціативи мешканців Кривбасу».

 

3. Мета конкурсу

Розвиток та популяризація хорового мистецтва, підвищення художнього рівня та вдосконалення виконавської майстерності навчальних та аматорських хорових колективів України. Створення додаткового мистецького простору можливостей для молодих співаків і диригентів України, зміцнення творчих і особистих зв’язків серед хормейстерів.

 

4. Порядок проведення конкурсу

4.1. Конкурс відбувається у 2 етапи

І етап проводиться в районах і містах, закладах до 30 квітня 2021 року. Організацію конкурсу на першому етапі забезпечують місцеві оргкомітети, затверджені ними склади журі, які здійснюють конкурсне прослуховування хорових колективів, визначають кандидатів для участі у другому етапі конкурсу.

ІІ етап проводиться дистанційно 14-15 травня 2021 року.

 

4.2. Конкурс проводиться в таких номінаціях

І – хори молодших класів мистецьких шкіл

ІІ – хори старших класів мистецьких шкіл

ІІІ – ансамблі молодших класів мистецьких шкіл (академічні, народні)

IV – ансамблі старших класів мистецьких шкіл (академічні, народні)

 

4.3. Програмні вимоги

І номінація – твір композитора-класика, твір українського композитора, унісон, a cappella; інші твори за власним бажанням; регламент виступу – 15 хвилин.

ІІ номінація – обробка укр.нар.пісні, твір композитора-класика, унісон, твори українських композиторів; обов’язково 50% програми виконується acappella; регламент виступу – 20 хвилин.

ІІІ номінація – твір українського автора, a cappella, твори за власним вибором; регламент виступу – 10 хвилин.

IV номінація – твір українського автора, твори за власним вибором; обов’язково 50% програми виконується a cappella; регламент виступу – 15 хвилин.

 

4.4. Критерії оцінювання:

       хоровий стрій,

       хоровий ансамбль,

       динамічна виразність,

       дикція,

       сценічність,

       костюми.

 

5. Склад журі конкурсу

Журі формується організаційним комітетом конкурсу з числа провідних хорових диригентів України, викладачів профільних вищих навчальних закладів України, зокрема Криворізького обласного фахового музичного коледжу.

Рішення журі є остаточним та не підлягає оскарженню.

 

6. Організаційні питання

Для участі у конкурсі необхідно до 05 травня 2021 року (включно) заповнити гугл-форму за посиланням: https://forms.gle/EikGgFDD8iGrawva6.

Вимоги до відеозаписів: у гул-формі необхідно вказати посилання на відеозаписи конкурсної програми в YouTube. Кожен твір може бути записаний окремим відеофайлом (без будь-якого монтажу) та обов’язково підписаний назвою твору та авторами.

 

7. Нагородження та призи

Дипломи та буклети учасникам будуть відправлені Новою поштою, на відділення вказані в заявці. Пересилання здійснюється за рахунок отримувача.

 

8. Фінансові умови

Конкурс не є комерційним заходом та не має на меті отримання прибутку. Участь у конкурсі безкоштовна.

 

8. Контактна інформація

Електронна пошта конкурсу: spivochavesna@gmail.com

Тел., viber: +380982469412 Олена Ковальська;

+380972787758 Ольга Кулакевич

Група конкурсу у Facebook: https://www.facebook.com/Всеукраїнський-фестиваль-конкурс-хорових-колективів-Співоча-весна-101773028730246


Посилання на гугл-форму для реєстрації:

Немає коментарів:

Дописати коментар