18.06.21

 100 років із часу заснування Української медичної стоматологічної академії  (1921)

Академія розпочала свою діяльність у 1921 році з одонтологічного факультету Харківської медичної академії. У 1967 році інститут переведений до міста Полтави і перейменований у Полтавський медичний стоматологічний інститут. У 1994 році Полтавський медичний стоматологічний інститут отримав найвищий IV рівень акредитації та статус Української медичної стоматологічної академії. У 2004 році IV акредитаційний рівень було підтверджено.

Нині в академії навчається понад 3,5 тис. студентів, з яких близько 1 тис. — іноземці з понад 40 країн світу.

  • Факультети:

  • стоматологічний факультет;

  • медичний факультет № 1 (лікувальний);

  • медичний факультет № 2 (педіатричний);

  • факультет підготовки іноземних студентів;

  • факультет післядипломної освіти.

Також функціонує відділення довузівської підготовки, підготовче відділення для іноземних громадян та, створений на базі УМСА, медичний коледж, який готує бакалаврів та молодших спеціалістів.

Науковий потенціал УМСА — 84 докторів наук, 352 кандидати наук, 74 професорів, 177 доцентів, 2 Лауреати Державної премії України, 6 Заслужених діячів науки і техніки України, 4 Заслужених лікарі України.

Із 1999 по 2010 роки в академії видано понад 700 навчально-методичних посібників різної наукової тематики. Тільки за останній рік отримано 106 патентів України та Росії. Сформувалися і діють сім наукових шкіл: оперативної хірургії та топографічної анатомії; нормальної фізіології; хірургічної стоматології; біологічної хімії; патологічної анатомії; терапевтичної стоматології; клінічної та експериментальної фармакології.

Академія нагороджена двома срібними та бронзовою медалями міжнародних виставок навчальних закладів «Сучасна освіта в Україні — 2001, 2002, 2004».

У червні 2003 року академія взяла участь у рейтингу вищих закладів освіти України «Софія Київська».

За активну роботу з підвищення якості сучасної освіти Українська медична стоматологічна академія нагороджена Дипломом рейтингу вищих закладів освіти.

У номінації «Якість третього тисячоліття» академія нагороджена срібною стелою та дипломом Міжнародного Академічного Рейтингу популярності «Золота Фортуна».

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар